Een leadgeneratie campagne bestaat uit drie onderdelen:
- een landingspagina
- een nieuwsbrief
- banners
Ieder onderdeel moet aan een aantal eisen voldoen om de gewenste hoge conversie te bereiken en zo veel mogelijk leads te genereren.
Leadgeneratie landingspagina’s
Wanneer gebruik je een landingspagina?
Landingspagina’s worden meestal gebruikt om een specifieke aanbieding of campagne te promoten. Een veelgebruikte methode is het koppelen van landingspagina’s aan een Google Adwords campagne. Je betaald bij Google per klik voor elke bezoeker die op je site komt, dus je wilt hier ook de maximale waarde uit halen.
Binnen Google Adwords stel je een specifieke advertentie met daaraan gekoppeld een aantal specifieke zoekwoorden. Aan de advertentie koppel je de landingspagina die hier exact op afgestemd is.
Aansluiten op de campagne
De landingspagina moet aansluiten op de campagne waarmee de bezoeker naar de pagina gestuurd is. Zorg er voor dat herkenbare beeldelementen op de landingspagina duidelijk terug komen.
Ook tekstueel moet de landingspagina overeenkomen met de website. Je weet dan als bezoeker dat je goed zit en zult niet snel de terug-knop gebruiken om verder te zoeken. Gebruik dezelfde aanspreekvorm. Niet op de landingspagina je-en en jij-en en op de website de bezoekers met u aanspreken.
Call to action
Voorkom dat bezoekers je hele landingspagina moeten doornemen en vervolgens de site weer verlaten. Zorg voor één prominente call-to-action. Het ene doel dat die landingspagina heeft; bijvoorbeeld een inschrijving op je nieuwsbrief of de verkoop van een product of dienst.
Deze call-to-action moet prominent op de pagina aanwezig zijn terwijl je andere afleidingen weg laat. Bied dus niet meer dan één call-to-action aan, anders weet de bezoeker niet meer wat je wilt dat hij doet. Het moet helder zijn: dit is wat ik wil dat je nu doet.
De call-to-action mag op zich overigens wel meerdere keren terug komen op dezelfde pagina, als het maar steeds hetzelfde is. Bijvoorbeeld een knop die zich zowel boven- als onderaan een pagina bevindt.
Leadgeneratie nieuwsbrieven
De techniek van een nieuwsbrief
De opmaak van nieuwsbrieven is de laatste jaren flink geëvolueerd.
Nieuwsbrieven komen binnen in een groot aantal verschillende e-mailcliënts. Bekende voorbeelden hiervan zijn Outlook, Hotmail en Gmail. Iedere e-mailcliënt kent zijn eigen regels voor het weergeven van de nieuwsbrief. Dat vraagt voor het maken van een nieuwsbrief flink wat specialistische kennis.
Daarnaast groeit het aantal smartphones en tablets met de dag. Allemaal met een eigen schermgrootte en formaat.
De oplossing om een nieuwsbrief op alle apparaten en schermgroottes goed weer te geven is om de nieuwsbrief responsive te maken. Daardoor schuiven de elementen van de nieuwsbrief op bepaalde breekpunten naast elkaar of juist onder elkaar. Zo blijven de plaatjes en de tekst goed zichtbaar en leesbaar in ieder formaat.
De inhoud van een nieuwsbrief
Uw doelgroep heeft zich met een bepaalde verwachting aangemeld voor uw nieuwsbrief. Bij het opstellen van de nieuwsbrief is het daarom belangrijk altijd vanuit de interesse van de ontvanger te denken.
Relevante content en nuttige informatie en/of tips werken vaak beter dan het puur richten op de verkoop van producten en/of diensten.
Zodra ontvangers u gaan zien als autoriteit over een bepaald onderwerp zullen zij ook eerder geneigd zijn uw producten of diensten af te nemen.
Zorg er voor dat de nieuwsbrief W3C valide is. W3C is de wereldwijde standaard voor het opmaken van webpagina’s en nieuwsbrieven, kortom voor de opmaak van html.
Leadgeneratie banners
Banners zijn een onderdeel van bijna iedere website. Sommige bezoekers van websites hebben een bannerblindheid. Dat wil zeggen dat ze de banner of banners negeren en er “omheen” kijken. Desondanks heeft een banner in veel gevallen toch een hoge attentiewaarde. Zeker als de banner geanimeerd is.
Er zijn twee verschillende soorten banners:
- stilstaande/statische banners
jpg of png banners - geanimeerde banners
animated gif of html banners
Geanimeerde banners hebben een hogere attentiewaarde, het oog wordt getrokken naar de bewegende elementen. Dat is het voordeel van een geanimeerde banner. Het nadeel is dat een geanimeerde banner vaak zwaarder is en het daardoor langer duurt, voordat de banner geladen is.
Hiermee is ook gelijk het voordeel en nadeel van een statische banner duidelijk. Een statische banner is minder zwaar, wordt dus sneller geladen, maar trekt minder de aandacht.
Maten banners
Er zijn een heleboel verschillende maten banners. De meest gangbare bannerformatien zijn:
- Leaderboard 728×90 pixels
- Medium rectangle 300×250 pixels
- Large rectangle 336×280 pixels
- Small skyscraper 120×600 pixels
- Large skyscraper 160×600 pixels
Waar moeten banners aan voldoen
Goede webbanners kenmerken zich door een aantal punten, waaronder:
- ze prikkelen
- het ontwerp past bij de landingspagina
- ze hebben een duidelijke CTA (Call-To-Action) button, met een duidelijke tekst
- de tekst is helder en goed leesbaar
- wekken geen irritatie
- de incentive is direct duidelijk
Een leadgeneratie campagne laten maken
Er zijn een flink aantal partijen, die leadgeneratie campagnes aanbieden. Let bij het uitkiezen van jouw leadgeneratie partner op een aantal dingen, zoals ervaring, de prijs en naar gemaakte campagnes. Veelal zien we namelijk dat partijen dertien in één design campagnes leveren. Ze zien er allemaal hetzelfde uit en dat wil je uiteraard niet voor jouw campagne.
Elsovero is de juiste partner voor het laten maken van leadgeneratie campagnes
Bij Elsovero krijgt u geen dertien-in-een-dozijn ontwerp, maar juist een uniek ontwerp, wat aansluit bij de rest van de actie en bij uw huisstijl. We denken met u mee over actie. We overleggen en verbeteren, totdat de actie optimaal neergezet wordt. Uiteraard is de campagne op ieder apparaat optimaal zichtbaar, ook op de tablet en smartphone. Neem nu contact met ons op en ervaar onze creativiteit, ervaring en scherpe prijsstelling.